ALCAR… Şirketin Yukarı Dudullu Organize Sanayi Bölgesi, İmes Sanayi Sitesi, Ümraniye – İstanbul adresindeki fabrikasında kurulu bulunan panel radyatör üretim hattının satışı konusunda potansiyel bir Müşteri ile ön anlaşmaya varılmıştır. Konuya ilişkin gelişmeler daha sonra ayrıca açıklanacaktır.
ALMAD… Şirket ve bağlı ortaklık Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları San.ve Tic.A.Ş.’nin Sodrugestvo Group SA. şirketlerinden Yakamoz Yağ San.ve Tic.A.Ş. ile 2018 yılı Aralık ayında gerçekleştirmiş olduğu Varlık Satışına ilişkin yapılan Varlık Alım Satım Sözleşmesi kapsamında, 31.12.2023 tarihinde serbest kalacak olan uzun vadeli alacak tutar, 07.06.2021 tarihinde karşılıklı olarak imzalanan Sulh Protokolü ile varılan mutabakat sonucunda yapılan kesinti sonrasında 4.879.188,19 USD olarak kesinleşmiştir. Varlık Alım Satım Sözleşmesi ile belirlenen ve kapanışı takip eden 25’inci aydan itibaren şirket ve bağlı ortaklık adına açılan UBS Bank escrow hesabına aylık taksitler halinde blokeli olarak yatırılan taksit tutarlarının toplamı Ekim-2021 dönemi taksidi ile birlikte toplam 1.192.342,20 USD tutarında olmuştur. Güncel durumda 31.12.2023 tarihine kadar tahsilatı yapılacak alacak tutarı 3.686.845,99 USD’dir. Şirket ve bağlı ortaklık Gürtaş’ın Varlık Satışına ilişkin kalan alacak tutarına ait taksitler Varlık Alım Satım Sözleşmesi ve Sulh Protokolü kapsamında belirlenen mutabakata uygun şekilde devam etmektedir.
ATSYH… Kayıtlı sermaye tavanı geçerlilik süresinin 2021-2025 yıllarını kapsayacak şekilde yeni bir “kayıtlı sermaye tavanı geçerlilik süresi belirleme” amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu’nun uygun görüşünü almak için bugün başvuru yapılmıştır.
CMENT… Yönetim Kurulunun 16 Temmuz 2021 tarihli toplantısında aldığı karar doğrultusunda agrega çıkarma faaliyeti ile iştigal eden Ege Kırmataş Madencilik İnşaat Lojistik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin paylarının tamamının satın alınma ihtimaline binaen görüşme ve değerleme çalışmaları başlatılmış olup, pay devri talebi Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından uygun bulunmuştur. Halen devam etmekte olan pay satın alım sürecine ilişkin gelişmeler kamuoyu ile bilahare paylaşılacaktır. Söz konusu pay satın alım süreci ile ilgili açıklama II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin 6’ncı maddesi kapsamında şirketin ve ortakların meşru çıkarlarının zarar görmemesi adına Yönetim Kurulunun 16 Temmuz 2021 tarihli toplantısında aldığı karar ile ertelenmiştir. Erteleme sebebinin ortadan kalkması nedeniyle işbu açıklama yapılmıştır.
DENGE… İştirak Metrobil Teknoloji A.Ş. ile Turkcell Superonline A.Ş. arasında, Ordu şehir içi F/O güzergah tesisi projesi kapsamında Fiberoptik altyapı oluşturulması konusunda 2.587.000,00 TL tutarında sözleşme imzalanmıştır. EKGYO… Şirket mülkiyetinde bulunan İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Kayabaşı Mahallesi 458 Ada 34 Parselde yer alan 100 adet konut ve 7 adet ticari üniteden oluşan toplam 107 adet bağımsız bölüme ait Yapı Ruhsatları 11.10.2021 tarihinde alınmıştır.
EKGYO… 12.10.2021 tarihinde 1. Oturumu yapılan İstanbul Kartal Esentepe 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin Pazarlık- Açık Artırma bölümünü içeren 2. oturumu 19.10.2021 Salı günü saat:14:30’da yapılacaktır.
GEREL… Şirket ile Gürcistan Cumhuriyeti’nde kurulu olan Fulcrum LLC firması arasında Busbar Sistemleri ve diğer ürünlerin satışı için 13.10.2021 tarihinde, sipariş değeri 20.000.000,00 USD olan İşbirliği Mutabakat Anlaşması imzalanmıştır. Söz konusu İşbirliği Mutabakat Anlaşması yürürlüğe girmesinden itibaren 18 ay geçerlidir.
GESAN… Şirket ile Irak merkezli bayi arasında 33/11kV Mobil Trafo merkezi tedarik anlaşması imzalanmıştır. Sözleşmenin toplam bedeli vergiler hariç 705.000 USD’dir. (YediyüzbeşbinAmerikanDoları)
GESAN… Şirket ile Göktekin Enerji A.Ş. arasında Yakaağzı Rüzgar Enerjisi Santrali projesine ait 154kV Yakaağzı RES TM ve İpektepe RES TM arası Enerji Nakil Hattı tesisi kapsamı için sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme toplam bedeli vergiler hariç 2.600.000,-USD + 5.000.000,-TL’dir. (İkiMilyonAltıYüzBinAmerikanDoları + BeşmilyonTürkLirası)
GLYHO, GLB, GLBMD, ISY… Şirket Yönetim Kurulu’nun bugün tarihli kararı ile Şirket iştiraklerinden İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş.’de Şirketçe pay sahibi olunan, İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş.’nin sermayesinin %66,6’sına tekabül eden toplam 9.446.544,-TL nominal değerli payların tamamı ile yine Şirket iştiraklerinden Global Menkul Değerler A.Ş.’de Şirketçe pay sahibi olunan, Global Menkul Değerler A.Ş.’nin sermayesinin %75’ine tekabül eden toplam 29.999.997,-TL nominal değerli payların tamamının Şirketin tek hissedarı olduğu GYH Danışmanlık ve Yönetim Hizmetleri A.Ş.’ye devrine karar verilmiştir. Öngörülen hisse devri sonucunda iştirakler İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. ile Global Menkul Değerler A.Ş.’nin nihai hissedarlık yapısında herhangi bir değişiklik meydana gelmemekte; doğrudan hakim hissedar olan Şirket dolaylı hakim hissedar haline gelmekte, Şirketin bahsi geçen iştirakler sermayesindeki doğrudan hissedarlığı Şirketin tek hissedarı olduğu GYH Danışmanlık ve Yönetim Hizmetleri A.Ş. üzerinden dolaylı hissedarlığa dönüşmektedir.
MMCAS… Şirketin, iştirak Best Frutta Tarım Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti.(iştirak) sermayesinde sahip olduğu pay oranının % 50’nin (Elli) üzerine çıkarılması amacıyla pay satın alınması hususunda yapılan görüşmeler sonuçlanmış ve Best Frutta Tarım Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti’nin 6.660.000,00 TL .sermayesinde mevcut durumda sahip olunan 1.226.800,00 TL nominal sermayeye ilave olarak 2.500.000,00 nominal sermayeyi temsil eden beheri 25 TL değerinde 100.000 adet payın devralınması hususunda anlaşmaya varılmıştır. Böylece iştirak edilen Şirketteki pay oranı %18,58’den %56,46 oranına yükselmiştir.
Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı